Zašto Malac Genijalac?

1. Malac Genijalac je jedina škola u Evropi, koja primenjuje originalni program Mentalne aritmetike – HIKARI 光, koji poseduje jedinstven i efikasan metod poreklom iz Japana, zemlje kolevke mentalne aritmetike. Takodje mi smo jedina škola u Srbiji koja sprovodi program za najmladju decu - Numicon i program mentalne matematike – Super um.

2. Zahvaljujući jedinstvenom metodu i revolucionarnom programu, naši polaznici postižu izvanredne rezultate za veoma kratko vreme. Već nakon dva meseca nastave u stanju su da računaju mentalno, što nije slučaj kod drugih programa u kojima se ne postižu ni približni rezultati, čak ni nakon višegodišnjeg vežbavanja.

3. Svi naši programi su fleksibilno i pažljivo osmišljeni uzimajući u obzir individualne potrebe svakog deteta. Svakom detetu se prilazi na poseban i adekvatan način. Učenje se praktikuje u malim grupama, kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja. U radu sa decom je najvažnija opuštajuća, kreativna atmosfera i pozitivni emocionalni odnosi.

Zašto malac 1

4. Svi naši program su fleksibilno i pažljivo osmišljeni uzimajući u obzir individualne potrebe svakog deteta. Svakom detetu se prilazi na poseban i adekvatan način. Učenje se praktikuje u malim grupama, kroz zabavne aktivnosti, različite igre i takmičenja. U radu sa decom je najvažnija opuštajuća, kreativna atmosfera i pozitivni emocionalni odnosi.

5. Pored osnovnog zagarantovanog fonda časova, svakom detetu se pruža onoliko koliko mu je neophodno. Dopunska i dodatna nastava je dostupna svim našim polaznicima kojima je to zaista i potrebno. Naš cilj da svako dete dostigne svoj maksimalni potencijal, zato našim polaznicima pružamo dodatni nastavni fond (do 20 časova mesečno), koji se ne naplaćuje.

6. Naš tim čine isključivo akademski obrazovani stručnjaci (prosvetni radnici, učitelji, psiholozi, defektolozi ili vaspitači) koji poseduju neophodno iskustvo i proveren senzibilitet za rad sa decom. Svaki naš nastavnik je prošao međunarodnu obuku i stekao sertifikat za rad u školi.

7. Superiornost našeg pristupa nastavi se postiže primenom modernih i inovativnih tehnologija. Svaki naš polaznik dobija svoj korisnički nalog na web platformi, koja obezbedjuje efikasnu podršku učenju i kućnom radu. Naši polaznici mogu lako od kuće uvežbavati stečena znanja i dodatno ih razvijati.

8. Malac Genijalac je poznata kao jedinstvena škola u kojoj se gaji zdrav takmičarski duh. Važnost nadmetanja i izgradnja pobedničkog mentaliteta je cilj kojem stalno težimo. Polaznici naše škole su pobednici u različitim disciplinama, bilo da su u pitanju školska takmičenja u znanju ili sportske utakmice. Ponositi ističemo da su naši polaznici osvajači titule svetskog šampiona (link) i višestruki osvajači titule evropskog šampiona (link) u brzom računanju napamet.

9. Pored toga što je iskusan učesnik na medjunarodnim takmičenjima, naša škola je i poznati organizator godišnjih Olimpijada u mentalnoj aritmetici (link) koje se svake godine okupe značajan broj takmičara iz zemlje i inostranstva. Naš moto je da je sticanje iskustva i razvijanje zdravog takmičarskog duha neophodno za uspeh svakog pojedinca.

10. Maksimalni razvoj kognitivnih sposobnosti i sinhronizacija rada leve i desne moždane hemisfere je osnovni cilj našeg programa. Ovi benefiti se vremenom, nakon završetka školovanja ne gube, već postaju trajne sposobnosti i veštine koje naši polaznici poseduju tokom čitavog života. Na taj način razvija se važna životna osnova, a deca spremaju za najprestižnija školovanja.