fbpx

Šta je MENTALNA ARITMETIKA?

Mentalna aritmetika je sposobnost brzog i tačnog računanja bez korištenja olovke i papira ili drugog pomagala. Program mentalne aritmetike je namenjen intelektualnom razvoju dece, a nastao kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz oblasti edukacije. Zasniva se na upotrebi drevne računaljke abakus (jap. Soroban) čijom vizuelizacijom se postiže izvanredno brzo računanje.

Međutim brzo računanje je samo sredstvo kojim se postižu važniji ciljevi – optimalan intelektualni razvoj. Brzino računanje, je samo pokazatelj da su se razvile važne kognitivne sposobnosti : koncentracija, vizuelizacija, pažnja, memorija, analitičko razmišljanje i logika. Razvoj ovih sposobnosti je najvažniji cilj mentalne aritmetike, jer donosi vašem detetu trajne koristi i veštine koje su mu neophodne u životu.

Naučne studije su dokazale da mentalno računanje predstavlja najbolji trening za mozak.

Kako Mentalna aritmetika utiče na razvoj?

Pored poboljšanja matematičkih sposobnosti, program pozitivno utiče na razvoj razmišljanja i podstiče niz važnih veština i sposobnosti. Poboljšava se način na koji dete sluša, obrađuje i razumeva informacije; zamišlja i stvara određene predstave; prepoznaje detalje; obavlja radnje i rešava probleme. Programom se podstiče aktivacija obe moždane hemisfere, naročito razvijajući koncentraciju i pažnju, brzo računanje, odličnu memoriju, fotografsko pamćenje, analitičko i logičko razmišljenje, kreativnost, maštu i sposobnost vizuelizacije.

Kome je namenjen program?

Program je namenjen deci od 4 do 14 godina, jer je to period života u kojem se ljudski mozak najdinamičnije razvija i tokom kojeg će nastati najveći broj neuronskih veza (sinapsi). Nakon ovog perioda mogućnosti za razvoj su značajno manje. Zato je izuzetno važno da roditelji iskoriste jedinstvenu šansu u životu deteta, obezbedjujući mu postizanje punog intelektualnog razvoja.

Internacionalna škola Mentalne aritmetike “ MALAC GENIJALAC ” postoji u 12 ZEMALJA u 182 ŠKOLICA koje uspešno rade, o čemu može posvedočiti preko 28.000 ZADOVOLJNIH KORISNIKA.

Pozovite nas i saznajte više: +381654715555

info@malacgenijalac.com

Kako da budem siguran da sam odabrao pravu školu mentalne aritmetike za svoje dete?

  • Škola mentalne aritmetike “ MALAC GENIJALAC ” je škola EVROPSKIH ŠAMPIONA
  • Škola radi po jedinstvenoj JAPANSKOJ METODI
  • Prvi rezultati mentalnog računanja kod naših učenika VIDLJIVI SU VEĆ NAKON DVA MESECA. U drugim programima deca ne postižu se ni približni rezultati
  • Zahvaljujući licenciranom programu, učenicima je omogućeno učešće na prestižnim evropskim takmičenjima i OLIMPIJADAMA
  • Nastava se održava u malim grupama, kako bi svakom detetu bio obezbeđen INDIVIDUALNI PRISTUP i maksimalan napredak u razvoju
  • Osnovni fond obuhvata 12 časova mesečno – jednom sedmično, tri školska časa vezano. U zavisnosti od individualnih potreba deteta, dostiže se i do 20 časova, koje NE NAPLAĆUJEMO DODATNO.
  • Prednost našeg programa je u jedinstvenoj WEB PLATFORMI. Koristeći platformu, deca mogu uvežbati svoje mentalne kapacitete, takmičeći se u brzom računanju sa drugarima iz čitavog sveta!
  • Po završetku školovanja, deci je omogućen BESPLATAN NASTAVAK UČENJA i uvežbavanja mentalne aritmetike, sve do sticanja MASTER DIPLOME.
  • Časovi su kreativno osmišljeni, tako da deca uče kroz IGRU i ZABAVU
  • Efekat postignut učenjem mentalne aritmetike postaje trajno oružje i verni pratilac naših Malaca kroz ČITAV ŽIVOT