Upoznajmo mozak

Upoznajmo mozak

Šta je mozak?

Mozak je najsavršeniji organ u našem, koji upravlja svim našim radnjama. On kontroliše i koordiniše većinu pokreta i ponašanja, upravlja motoričkim sposobnostima, emocijama i sećanjima, kontroliše čulo vida… Težak je oko 1,4 kg i koristi 20% naše ukupne energije kako bi efikasno funkcionisao. U njemu se nalazi oko 100.000 neurona (nervnih ćelija).

Potencijal mozga

Naučnici veruju da ne upotrebljavamo pun kapacitet svog mozga i da on ima mnogo veći potencijal od onog koji uobičajeno koristimo.
Ukoliko se ovaj potencijal ne razvija u ranom detinjstvu, postepeno će nestati. To se dešava velikoj većini ljudi. Pravilo je nemilosrdno: koristi potencijale svoga mozga ili ih izgubi! Više o tome kako možete svakodnevno, na jednostavne načine, da trenirate svoj mozak, pročitajte ovde:

TRENING ZA MOZAK

 

Iz čega se sastoji mozak?

Mozak se sastoji od dve polovine: leve i desne hemisfere. Obe su podjednako važne i odgovorne za različit način razmišljanja i funkcionisanja.

Leva strana mozga je zadužena za mentalne procese, koji su zasnovani na logici i zdravom razumu, za govor (reči i jezik), razumevanje i učenje.
Desna strana mozga je zadužena za neverbalnu komunikaciju, maštu, umetnost, boje i emocije…

Osobe kod koji su obe strane mozga podjednako razvijene nemaju probleme sa učenjem. Ali ne samo to, jednostavno one su u stanju da u većoj meri koriste sopstveni mentalni kapacitet.

Mentalna aritmetika – hrana za mozak:

Malac Genijalac za decu koja menjaju svet!

UPIS U TOKU ! Preko 50 lokacija u Srbiji !

Info : 065/4715555
On-line prijava : www.malacgenijalac.com/online-prijava/

Pretplatite se na naš bilten