Malac Sveznalac - Novi program u školi Malac Genijalac koji otkriva svet brojeva, znanja i slova

Malac Sveznalac - Novi program u školi Malac Genijalac koji otkriva svet brojeva, znanja i slova
Škola Malac Genijalac je uvek na čelu inovacija u obrazovanju, a najnoviji program koji su predstavili, pod nazivom "Malac Sveznalac", ima za cilj da pruži deci sveobuhvatan uvid u tri ključne oblasti: numicon i svet brojeva, sveznanje i svet oko nas, te upoznavanje sa slovima i čitanje. U ovom članku ćemo predstaviti ovaj novi program i objasniti kako on pruža deci jedinstveno iskustvo u razumevanju sveta brojeva, širenju znanja i razvijanju veština čitanja.
 

Numicon: Upoznavanje sa brojevima i svetom matematike

Numicon je deo programa "Malac Sveznalac" koji se fokusira na razumevanje brojeva i rani razvoj matematičkih veština. Ovaj pristup koristi vizuelne i taktilne elemente kako bi deci pomogao da razviju koncepte brojeva, računanje i rešavanje logičkih problema. Kroz igru i manipulaciju posebnim numicon oblicima deca stiču dublje razumevanje matematike, a brojevi postaju njima prirodniji i zanimljiviji.

Sveznanje i svet oko nas: Širenje znanja o svetu

Oblast Sveznanje i svet oko nas u programu "Malac Sveznalac" ima za cilj da proširi horizonte znanja dece kroz istraživanje različitih naučnih, društvenih i prirodnih tema. Kroz eksperimente, istraživanje i diskusije, deca se upoznaju sa različitim konceptima i razvijaju kritičko razmišljanje. Ova oblast podstiče dečju radoznalost i želju za otkrivanjem sveta oko sebe.

Upoznavanje sa slovima i čitanje: Razvijanje jezičkih veština

Program "Malac Sveznalac" takođe posvećuje pažnju razvoju jezičkih veština kroz upoznavanje sa slovima i čitanje. Deca se uče osnovnim veštinama pismenosti kroz igre, priče i interaktivne aktivnosti. Ovaj pristup podstiče decu da razvijaju ljubav prema čitanju, a postepeno napredujući kroz program, oni stiču sve veću sposobnost čitanja i razumevanja pisane reči.

Kroz program "Malac Sveznalac", deca imaju priliku da istražuju, uče i rastu u sve tri ključne oblasti. Program traje dve godine, namenjen je deci od 4 do 6 godine. Ovaj holistički pristup omogućava deci da integrišu svoje znanje i veštine na više nivoa, što rezultira celovitim razvojem. Nastavnici u školi Malac Genijalac su stručni i posvećeni, pružajući podršku i mentorstvo svakom detetu kako bi postigli svoj puni potencijal. Nakon programa "Malac Sveznalac", polaznicima je na raspolaganju čuveni program “mentalna aritmetika” zasnovan na tehnikama brzog računanja na abakusu, po kojem je škola Malac Genijalac nadaleko poznata.

Da zaključimo, program "Malac Sveznalac" u školi Malac Genijalac predstavlja inovativan pristup obrazovanju koji omogućava deci da razviju razumevanje brojeva, šire svoje znanje o svetu i razvijaju veštine čitanja. Kroz integraciju ovih oblasti, deca dobijaju sveobuhvatan i stimulativan pristup učenju. Ako želite da vaše dete uživa u celovitom obrazovnom iskustvu, "Malac Sveznalac" je program koji će ispuniti ta očekivanja. Škole Malac Genijalac su prisutne u 16 zemalja, dok se u Srbiji nalaze na preko 70 lokacija.

Pretplatite se na naš bilten