Kako popraviti lošu ocenu u školi? Rešenje je mentalna aritmetika!

Kako popraviti lošu ocenu u školi? Rešenje je mentalna aritmetika!

Polazak u školu predstavlja veliki stres, kako za dete, tako i za same roditelje. Puno je razloga koji doprinose takvoj situaciji : promena okruženja, nova životna situacija koja zahteva više odgovornosti, različit ritam dana od onog na koji smo inače navikli… I taman kada se čini da je većina ovih izazova uspešno prevaziđena, javljaju se novi problemi. Dete uprkos pažljivom pristupu u učenju i rešavanju domaćih zadataka ima sve veće poteškoće u sticanju znanja. Često se dešava da se ovi problemi pojavljuju tek nakon nekoliko godina školovanja, naročito u starijem uzrastu kada deca dobijaju veći broj školskih predmeta. Za navedene situacije tipično je da se roditelji obično brzo preplave panikom pitajući se – zašto njihovi zajednički napori ne funkcionišu? Neretko sami sebi postavljaju pitanja da li njihovo dete treba da ide u specijalnu školu? Panično se raspituju gde i kako pronaći pomoć?

Mentalna aritmetika – program za efikasan um vašeg deteta

Problemi sa učenjem još uvek nisu razlog za paniku. Za to može biti mnogo razloga. U takvim situacijama, prvenstveno Vam savetujemo da odete kod pedagoga ili psihologa na konsultacije i razmislite o posebnim aktivnostima nakon škole.

Dečiji um i pamćenje se najviše razvijaju u periodu do 14 godine. Ono što je dobra vest je da roditelji mogu pomoći svojoj deci da razviju optimalne mentalne sposobnosti i stimulišu kognitivni razvoj. Кako? Najefikasniji metod je program mentalne aritmetike, koji jednostavno rečeno predstavlja najbolji trening za mozak i razvoj pamćenja kod dece. Program je namenjen deci od 4 – 14 godina, u periodu kada se odvija najintenzivniji razvoj mozga. Zasniva na aritmetičkom metodu – brzom računanju napamet, bez ikakvih pomagala. Medjutim to ne znači da se njime olakšava samo učenje matematike.  Naprotiv, mentalna aritmetika pruža svestrane razvojne mogućnosti. Program je osmišljen tako da se vežbama podstiče razvoj obe moždane hemisfere, čime se poboljšava koncentracija, pamćenje, logičko razmišljanje, ali i kreativnost i vizuelizacija. Sve ovo doprinosi poboljšanju opšteg intelektualnog kapaciteta i uspehu u školi. Rezultati su brzo uočljivi već nekoliko meseci nakon početka programa.

Upis nove generacije učenika u školu mentalne aritmetike “ Malac Genijalac ” je u toku. Nastava počinje sa početkom nove školske godine u septembru. Više o programu možete saznati posetom najbližoj školi, na nekoj od preko 80 lokacija u Srbiji.

Pozovite nas i zakažite besplatno testiranje za vase dete.

INFO TEL : 065/4715555

On-line prijava

Pretplatite se na naš bilten