Kako decu naučiti da misle?

Kako decu naučiti da misle?

Kako decu naučiti da misle?

Svaki roditelj želi da mu dete bude pošteđeno poteškoća, da bude dobar učenik i da se jednoga dana bavi poslom koji će mu pružati zadovoljstvo osigurati dobar život.

Iako ne postoji recept za odgajanje uspešne dece, psiholozi ukazuju na neke činjenice koje ukazuju na uspeh. Ključno pitanje glasi kako decu naučiti da misle i pripremiti ih za uspešan život? Evo praktičnih saveta koji mogu pomoći:

1. Uključujte decu u obavljanje svakodnevnih kućnih poslova

Autori ističu da deca koja ne obavljaju kućne poslove ne mogu naučiti da se posao mora završiti i da svako od nas treba doprineti kako bi svima bilo bolje. Osobe koje su u detinjstvu razvile radne navike u kasnijem uzrastu bolje se snalaze u svojoj radnoj okolini i postaju suosećajni jer iz vlastitog iskustva razumeju šta znači trud.

2. Učite ih socijalnim veštinama

Naučnici Univerziteta u Pensilvaniji posmatrali su više od 700 dece iz raznih delova SAD-a od rođenja do 25. godine života i uočili značajnu vezu između njihovih socijalnih veština u vrtiću i uspeha u odrasloj dobi. Pokazalo se da su socijalno kompetentna deca (ona koja su se družila sa vršnjacima i pomagala drugima) znala bolje uživeti u osećanje drugih i samostalno rešavati probleme.

3. Verujte u uspeh sopstvene dece

Na dečije uspehe u ogromnoj meri utiče roditeljsko poverenje. Roditelji koji svoje dete vide na fakultetu, uspevaju ga usmeriti ka tom cilju, nezavisno od ličnih primanja i materijalnih resursa.

4. Izgradite porodičnu slogu

Deca čiji se roditelji često svađaju, bilo da su u braku ili razvedeni, obično lošije prolaze od dece čiji se roditelji slažu. Neka istraživanja pokazala su da su deca koja su rasla u nekonfliktnoj sredini samo s jednim roditeljem, uspešnija nego deca koja su rasla u konfliktnim porodicama s oba roditelja.

5. Učenje matematike od malih nogu

Ispitivanje sprovedeno na 35.000 predškolaca iz SAD-a, Kanade i Engleske otkrilo je da razvoj matematičkih sposobnosti od najmlađih dana može značiti ogromnu prednost ne samo u matematici već i u daljem obrazovanju i načinu razmišljanja. Program Mentalne aritmetike u školi Malac Genijalac predstavlja najbolji način da vaše dete zakorači u čudesan svet brojeva i ovlada matematičkim veštinama.

Malac Genijalac – Za decu koja menjaju svet!
www.malacgenijalac.com

Pretplatite se na naš bilten