Deca koja će promeniti svet

Deca koja će promeniti svet
Vreme u kojem živimo, obeleženo je negativnim pojavama: neprestanim ratovima, ekonomskom krizom, uništavanjem prirode, lošim međuljudskim odnosima… Ipak čini se da postoji nada za čovečanstvo. Ona je u našoj deci! Ovo nije obična floskula, već činjenica koju sve veći broj ljudi uviđa.
 
Nešto se menja u novim generacijama. Sve više dece dolazi na svet s naglašenijom ličnosti i finijom energijom nego što je naša. U literaturi, takvu decu nazivaju „indigo decom“ ili im daju razne nazive pokušavajući da opišu njihovu različitost, koja se ogleda u osobinama kao što su : samosvest, izrazita kreativnost, stabilnost karaktera
 
Deca koja poseduju  „dodatne osobine“, ranije izražavaju svoju kreativnost i već u ranom dobu pokazuju snagu svojih potencijala. Mišljenje mnogih autora je da će generacije ovih genijalaca napraviti buduću „kritičnu masu“ koja će u vreme svoje zrelosti prevagnuti i doneti toliko potrebnu promenu čitavom svetu.
 
Nažalost mi to ne možemo učiniti. Ne možemo menjati postojeće stanje i odnose u kojima smo zapeli jer nemamo unutrašnje potencijale potrebne za promenu. Naša deca ih imaju. Tim potencijalima će rušiti naše vrednosti i uspostavljati svoje. Menjaće društvene paradigme i postati kreatori novog društva.
 
Kakav savet dati roditeljima? 
 
Jednostavno, ne trebamo se odupirati “različitosti” svojih potomaka, jer kao što ne možemo sprečiti napredak tehnologije, tako ne trebamo ni dalji razvoj ljudske svesti. Nezaboravite da su takva deca zahtevnija u svakom pogledu. Zato je pored pružanja ljubavi, potrebno pospešivati njihova interesovanja. Savet je da im ponudite izbor, bez ikakvog prisiljavanja. Budite im iskren pratitelj, a ne vođa! To je jako važno. Jer ona neće trpeti ničiji autoritet. Oni koji to ne shvate, napraviće veliku grešku!
 
MALAC GENIJALAC – ŠKOLA ZA DECU KOJA MENJAJU SVET
SEPTEMBARSKI UPIS JE U TOKU!
Preko 80 lokacija u Srbiji
Info: 065/4715555
Prijave na link :

Pretplatite se na naš bilten