z

Malac računarac

PROGRAMIRANJE ZA POČETNIKE 

Malac Računarac predstavlja školu programiranja, robotike i 3D modeliranja, a sastoji se od sledećih posebnih oblasti:


UPOZNAJMO RAČUNARE 

Uvodni kurs namenjen deci koja se po prvi put susreću sa računarima. Za njega nije potrebno nikakvo ranije iskustvo ili predznanje u radu na računarima. U ovom delu upoznaćemo kako zapravo funkcionišu računari i čemu oni služe. Saznaćemo da oni poseduju svoje telo koje ih čini čvrstim (HARDWARE), ali i da su im potrebni posebni programi (SOFTWARE) koji ih pokreću i čine “živim i sposobnim  za komuniciranje“. Takođe BEZBEDNA UPOTREBA INTERNETA predstavlja važan cilj koji ćemo naučiti i uspešno savladati nakon upoznavanja sa računarima.

Malac računarac 2

PROGRAMIRANJE ZA POČETNIKE  

Kurs je namenjen početnicima koji se po prvi put susreću sa programiranjem.

Programiranje počinjemo sa programskim jezikom SCRATCH koji predstavlja osnovu računarske pismenosti bez koje nije moguće savladati složenije nivoe programiranja. Nakon upoznavanja sa najprostijim računarskim jezikom, moćićemo da razgovaramo sa računarima i kreiramo sopstvene igre i animacije.

Sledeću oblast predstavlja upoznavanje sa najpopularnijim programskim jezikom na svetu – PYTHON, koji će nam omogućiti složeniji rad i viši nivo kreativnosti.

Malac računarac 3

ROBOTIKA

Po naučenim osnovama programiranja u SCRATCH-u, upuštamo se u novu avanturu sa mBot2 robotom. U ovom segmentu cilj je da naučimo da jezik kompjutera pretočimo u vidljive pokrete koje će naš robot izvršavati. Naučićemo da mu zadajemo osnovne naredbe, da kreiramo igrice i prevazilazimo prepreke, kako bismo rešavali problemske zadatke

3D MODELIRANJE

Kreativnost je usko vezana za sam proces inženjeringa. Kako bismo je dosledno istražili i povezali je sa logičkim operacijama, moramo stvoriti figuru koju ćemo sagledati iz više dimenzija. Na ovom kursu, naučićemo da stvaramo trodimenzionalne figure, oblike, a potom i likove, kojima ćemo se služiti u daljem radu i uključiti ih u spostvene projekte, poput kreiranja igrica, animacija i sl.

Malac računarac 4

WORDPRESS

Koristeći WORDPRESS, Vaše dete će naučiti da kreira svoj PRVI SAJT, kombinujući grafiku, fotografije, muziku i zvuk. Zahvaljujući velikom broju šablona kojima raspolaže, wordpress ima mogućnost lake i napredne nadogradnje. Predstavlja jedan od najpopularnijih sistema za uređivanje sadržaja na Internetu, tako je od 10 miliona najposećenijih web-sajtova, svaki treći napravljen upravo u wordpress-u.

Upis je u toku!

Posetite nas na najbližoj lokaciji i uverite se u kvalitet nastave,
koji Vam pruža jedina škola mentalne aritmetike u Evropi!