Šta je mentalna aritmetika?

Mentalna aritmetika (jap. Anzan) je tradicionalna istočnjačka disciplina koja je kao popularan i moderan edukativni model razvoja kognitivnih sposobnosti dece, sve više je prisutna i na Zapadu. Nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada psihologa, pedagoga i drugih stručnjaka iz oblasti edukacije i obrazovanja, a zasniva se na upotrebi drevne računaljke abakus (jap. Soroban), čijom vizuelizacijom se postiże  izvanredno brzo računanje. Naučne studje su dokazale da mentalno računanje predstavlja najbolji trening za mozak.

Na koji način mentalna aritmetika razvija intelektualne sposobnosti Vašeg deteta?

Pored toga što pruža mogućnost da se poboljšaju matematičke sposobnosti deteta, program mentalne aritmetike pozitivno utiče na razvoj razmišljanja i podstiče niz veština i sposobnosti koje su detetu potrebne u životu. Poboljšava se način na koji dete sluša, obrađuje i razumeva informacije; zamišlja i stvara određene predstave; prepoznaje detalje; obavlja određene radnje i rešava probleme…

Polaznici škole Malac Genijalac, naročito razvijaju sledeće veštine i sposobnosti :

  • brzo računanje
  • izuzetna koncentracija i pažnja
  • odlična memorija i razvijeni refleksi
  • fotografsko pamćenje
  • analitičko i logičko razmišljenje
  • razvijene mentalne sposobnosti
  • povećanje inteligencije
  • kreativnost, maštu i sposobnost vizuelizacije
  • razvijena čula vida, sluha i dodira

Kome je namenjen program mentalne aritmetike?

Program je namenjen deci od 4 do 12 godina, jer je to period života u kojem se ljudski mozak najdinamičnije razvija i tokom kojeg će nastati najveći broj neuronskih veza (sinapsi). Nakon ovog perioda mogućnosti za razvoj su značajno manje, te je izuzetno važno da nepropustimo ovu jedinstvenu šansu u životu deteta. Omogućite Vašem detetu da maksimalno iskoristi svoje intelektualne potencijale i postane svoja bolja verzija!

Koliko traje program mentalne aritmetike?

Program ima dva nivoa (osnovni i napredni), prednivo za decu koja još nisu krenula u redovnu školu i izbornog nastavka mentalne aritmetike – Super um. Dete prelazi na napredni nivo, kada završi osnovni. Po završetku osnovnog i naprednog nivoa mentalne matematike, deci je pružena mogućnost usavršavanja i nadogradnje znanja kroz mentalnu matematiku Super um, koja predstavlja treću godinu školovanja. Svaki nivo traje po deset meseci. Redovna nastava se održavaju jedanput nedeljno – vikendom (subotom ili nedeljom) po tri časa od 40 minuta (vezano). Radnim danima se održava individualnia nastava radi nadoknade propuštenih časova. Takodje, radnim danima se održava dopunska nastava za decu koja imaju eventualne teškoće, odnosno onu koja brže napreduju te im je pruža potrebna dodatna nastava.

Deca su podeljena po uzrastu u starosne kategorije. Nastava se organizuje u manjim grupama od 6 do 12 polaznika. Svakom detetu se obezbedjuje individualni pristup i garantuje uspeh.

Osnovni podaci o programu Mentalna aritmetika

Datum početka nastave: SEPTEMBAR 2018.
Lokacija: Centri koji vrše decembarski upis vidite na LINKU.
Cena: Školarina se plaća na mesečnom nivou (mesec za mesec), u zavisnosti od lokacije iznosi od 50 do 60 eur. Deca upisana iz iste porodice ostvaruju popust.

Pozovite nas i saznajte više: +381654715555

info@malacgenijalac.com