Da li znate da će Beograd u nedelju biti domaćin velike međunarodne Olimpijade u mentalnom računanju? Olimpijada će se održati tokom 10. juna u kongresnoj sali Sava centra.

Na ovoj prestižnoj manifestaciji učestvovaće 1200 takmičara iz petnaestak evropskih zemalja, uzrasta od 5 do 12 godina. Učesnici Olimpijade dolaze iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Švajcarske, Rusije, Ukrajine, Slovačke…

Čast da otvori Olimpijadu pripala je atašeu za kulturu ambasade Japana u Srbiji, gospođi Jukini Gonda i Predsedniku SO Zemun, gospodinu Nenadu Vranjevcu, pokrovitelju manifestacije.

Beogradska Olimpijada predstavlja jedinstveni događaj i najveće takmičenje ovog tipa u Jugoistočnoj Evropi. Manifestacija tradicionalno privlači veliko interesovanje učesnika i javnosti, zahvaljujući atraktivnosti koje donosi nadmetanje u mentalnim veštinama. Takmičari moraju brzo izračunati tačan rezultat, isključivo napamet – bez ikakvih pomagala (papira, olovke ili digitrona). Jedna od najinteresantnijih disciplina je Anzan – takmičenje u računanju dugačkog niza brojeva koji se na ekranu emituju izuzetno visokim brzinama: do 3 broja u sekundi!

Proces učenja brzog računanja zasniva se na drevnoj japanskoj računaljci – abakusu. Na ovaj način, postiže se uspešan trening mozga kreiran sa idejom da se vežbaju različiti mentalni kapaciteti, kao što su: memorija, koncentracija, vizuelizacija, analitičnost i logika. 

Organizacija Olimpijade predstavlja veliku čast i priznanje za školu Malac Genijalac. Njeno održavanje dolazi kao kruna uspešnog rada i sjajnih rezultata koje su naši takmičari ostvarili na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u mentalnom računanju u Bazelu, sa kojeg su doneli čak 5 medalja!

Manifestaciju koja promoviše uspešno obrazovanje i zdrav takmičarski duh podržali su Puls rančevi, Zlatiborac, voda Jana, Apart hotel Kopaonik, Moj Super raspust i Finesa. 

www.malacgenijalac.com

ZA DECU KOJA MENJAJU SVET!